Υλικά για τις φωλιές
- 1 πακέτο φύλλο Βηρυτού
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 1 χοντρή βελόνα πλεξίματος
Για το σιρόπι
- 1 ποτήρι νερό
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1 κουταλιά σούπας μέλι
Ντεκορ
- πραλίνα και φουντούκια
Για τις φωλιές
Λειώνουμε το βούτυρο, βουτυρώνουμε το φύλλο και με μια μακριά βελόνα πλεξίματος τυλίγουμε το φύλλο από την στενή του πλευρά και στο τέλος αφήνουμε ατύλιχτο φύλλο 3 εκατοστά. Σουρώνουμε και από τις δύο πλευρές και τραβάμε την βελόνα. Το κόβουμε στη μέση και σχηματίζουμε δυο φωλιές ενώνοντας τις άκρες. Συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC στον αέρα για 25 λεπτά, έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε τις φωλιές να κρυώσουν.

Για το σιρόπι
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά και το ρίχνουμε ζεστό στις φωλιές, που έχουν κρυώσει στο ταψί. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.